ВОЛЯ също върнаха надвзетата субсидия

Партията на Веселин Марешки е внесла в държавния бюджет 655 938 лева, като преводът е направен в петък, 5 юли.

ВОЛЯ също върнаха надвзетата субсидия | StandartNews.com

Веднага след като получи официално писмо от Министерство на финансите, политическа партия ВОЛЯ върна надвзетата субсия, съобщават от пресцентъра на формацията. Партията на Веселин Марешки е внесла в държавния бюджет 655 938 лева, като преводът е направен в петък, 5 юли.

От "Воля" подчертават, че и на първо, и на второ четене в пленарна зала техните депутати са гласували държавната субсидия за политическите партии да бъде намалена от 11 лева на 1 лев.

"С тези изменения в Закона за държавния бюджет ще излязат на светло всички "дарения", които бизнесът даваше на партиите в куфарчета, в чантички и по всякакъв друг начин. С промените ще се следи дали се лобира за една или друга фирма, относно спечелването на обществени поръчки, например", коментира Марешки, цитиран в съобщението.

Той изтъкна, че ако президентът Румен Радев наложи вето върху тези поправки, ще срещне отпора на партията.

Първи надвзетата субсидия - 5 613 724,00 лева, върнаха от ГЕРБ, а след това и от ДПС - 1 625 892,00. От БСП обаче заявиха, че в момента нямат достатъчно средства да възстаовят 4 299 690,00 лева и ще направят това при следващия транш държавно финансиране.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай