Освободиха шефа на БЕХ

Шефовете на "Марица-изток 2" поемат държавната енергетика

Освободиха шефа на БЕХ | StandartNews.com

София. Шефът на Българския енергиен холдинг /БЕХ/ Михаил Андонов бе освободен от поста. Това съобщават от Министерство на икономиката и енергетиката.

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев освободи Съвета на директорите на БЕХ - Михаил Андонов, Божан Стоянов и Тодор Шопов.

Настоящи шефове на ТЕЦ "Марица-изток 2" поемат цялата държавна енергетика. Със заповед на Стойнев за членове на Съвета на директорите на Български енергиен холдинг са назначени Боян Боев и инж. Георги Христозов. И двамата нови шефове идват от най-голямата ни ТЕЦ "Марица-изток 2", която също влиза в състава на БЕХ.

Георги Христозов е изпълнителен директор на централата от 2007 г. Боян Боев е финансист и също е дългогодишен служител на ТЕЦ-а. Досега беше финансово-икономически директор, като преди да поеме този пост последователно е бил счетоводител, зам. главен и главен счетоводител на ТЕЦ-а. Засега не е ясно кой от двамата ще стане изпълнителен директор на БЕХ и дали ще напуснат постовете си в "Марица-изток 2".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай