Орбан в атака! Как употреби България

Защо правителството у нас е паднало

Орбан в атака! Как употреби България | StandartNews.com

Унгарският премиер употреби политическата криза в България за пропутинска пропаганда при участието си в редовната годишна среща с живеещите в Румъния етнически унгарци. В събота той призова в Байе Туснад в Трансилвания за отмяна на санкциите срещу Русия и преговори за мир в Украйна, основно между Вашингтон и Москва, а ЕС да не заема ничия страна, а да застане между Русия и Украйна.

Изброявайки аргументите си, Виктор Орбан каза: "Европа има проблем, икономически проблем, но и политически, тъй като правителствата падат като домино блокчета. От началото на войната паднаха правителствата на Великобритания, Италия, България и Естония. А есента още не е настъпила."

Всъщност той свърза с войната на Русия срещу Украйна процеси в четири държави, които имат съвсем различен произход

В България правителството бе свалено - поне видимо - не заради санкциите или подкрепата за Украйна, а от чисто вътрешни интереси; вотът на недоверие бе заради слаба финансова политика, докато макроикономическото и дългово състояние на страната е едно от най-добрите в ЕС и дни след това в парламента опозиционните партии поискаха близо 1 млрд. лв. повече за социални разходи в бюджета.

Страстите около "националното предателство" за Македония се обърнаха на 180 градуса с одобряването на т.нар. френско предложение за разблокиране на началото на преговорите за еврочленство на Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай