Събота,

Обявяват новото правителство до две седмици?

От: Рачо Рачев -
Обявяват новото правителство до две седмици?
A
A
A

Ново редовно правителство ще има в следващите две седмици, постигнато е единомислие по много теми, обяви в предаването "Офанзива" по НоваНюз съпредседателят на "Зелено движение", част от "Демократична България", Владислав Панев. По думите му въпреки различията по някои теми, до голяма степен е постигнат необходимият консенсус.

Владислав Панев заяви, че Кирил Петков би бил подходящ да стане следващия министър-председател.

"Независимо от искането на социалистите, бюджетното преразпределение няма да расте, а ще пада. Договорихме намаляване на някои данъци, прагът за регистрация по ДДС ще се качи на 100 хиляди лева от началото на 2023 година. Така дребните производители и търговци ще станат конкурентноспособни", смята той.

Актуализацията на бюджета не е основна цел на преговарящите, като важно е да се приеме бюджетът за 2022 година до края на годината, коментира още Панев.

"Стиснахме си ръцете на 700 лв. минимална работна заплата и 420 лв. минимална пенсия, въпреки че стойността на пенсията беше приета още при предишното правителство. Категорично обаче няма да има пенсионери под прага на бедността", добави той.

Според Панев има достатъчно резерви цените на тока и парното за домакинствата да не бъдат променяни или, ако се стигне до промяна тя да е минимална.  "Очаквам сегашните движения в цените на  тока да са временни и да се ограничат до тази зима. Следващото правителство не трябва да прави дългосрочни разчети на база временни състояния", каза още той.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички