Обвинения във фашизъм! "Възраждане" скочиха срещу властта

На вчерашния протест е имало фашистки символи, твърдят от партията на Костадинов

Обвинения във фашизъм! "Възраждане" скочиха срещу властта | StandartNews.com

На вчерашния протест с призиви да спре войната в Украйна е имало фашистки символи, а "под чужди знамена" са стояли депутати от управляващото мнозинство. Това обвинение отправи от трибуната на Народното събрание депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев.

Има хора у нас, които се позиционират профашистки, но те не бяха на вчерашния протест, реагира вицепремиерът Борислав Сандов.

Протестът беше мирен и по никакъв начин не призоваваше България да бъде част от военен конфликт. Призоваваше агресията на Русия в Украйна да спре, да спрат този тип кланета като в Буча, и до мен не е достигнала информация от службите за фашистки елементи, които да са част от този протест, намеси се премиерът Кирил Петков.

Притеснително е това. Или вие, или представители на службите, лъжат, защото се разминавате в това, което казвате в момента, настоя Ганев.

Сандов отвърна, че от години познава организаторите. Според него те са български граждани, които са загрижени за мира и осъждат агресията на Русия в Украйна.

Колкото до службите - да, до нас не е достигнала такава информация. Има хора по площадите, които откровено се позиционират в профашистки и пронацистки наративи, но те са част от други протести, в които и ваши представители участват, каза Борислав Сандов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай