Обрат: Забуксуваха ли преговорите за кабинет, БСП отлага пленума си

Очакваше се тази вечер да бъде сключено споразумение и утре Националния съвет на социалистите да го одобри

Обрат: Забуксуваха ли преговорите за кабинет, БСП отлага пленума си | StandartNews.com

Преговорите за съставяне на кабинет все още не са приключили. Очкаваше се това да стане днес, но към този момент все още текат.

Това става ясно от съобщение на една от партиите, коиито участват в преговорите БСП, която утре трябваше да свика националния си съвет, който да одобри споразумението. Той обаче се отлага.

"Присъственото заседание на Националния съвет на БСП, насрочено за 7 декември 2021 г. от 14:00 часа, се отлага заради продължаващите преговори за коалиционно споразумение. След подготвяне на окончателния проект на коалиционно споразумение за съставяне на правителство на Република България, Изпълнителното бюро на НС на БСП незабавно ще свика ново присъствено заседание", се казва в съобщение на Столетницата.

По-рано днес лидерът на социалистите Корнелия Нинова отказа да коментира дали ще бъде вицепремиер в новия кабинет докато не бъде изчистено коалиционното споразумение, което трябваше да се случи тази вечер. Тя определи като абсурд идеята за създаване на Министерство на държавните предприятия, както се коментираше по-рано. По думите ѝ министерстото трябва да бъде на икономиката и индустроията. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай