Обрат: Демерджиев няма да е заместник на Рашков

Не станало ясно какво точно се очаква от него в МВР

Обрат: Демерджиев няма да е заместник на Рашков | StandartNews.com

Позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в борбата с корупцията и за утвърждаване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Това обяви бившият правосъден министър от служебния кабинет Иван Демерджиев в позиция, изпратена до медиите.

Той отбелязва, че на 22 март „се появи информация“, че е бил назначен за заместник на Бойко Рашков.

„В последните месеци разговори относно поемането от моя страна на  решителна роля в борбата с корупцията, включително и преминавайки през този пост, съм водил нееднократно с представители на Министерския съвет. (…) Във всички тях обаче съм изразявал и своите съображения и обструкции относно моето място в МВР. Винаги съм показвал готовност да продължим диалога и да намерим формата и начина да работим съвместно за доброто на страната ни. (…) Към 22.03.2022 година тези съображения и обструкции не бяха отпаднали и не бях получил яснота по важни за мен въпроси, касаещи ролята, която се очаква да поема“, обяснява Демерджиев.

Като подчертава, че дълбоко уважава министър Рашков, той отбелязва, че не е получил яснота по отношение на очакванията и на условията, при които трябва да се постигнат заложените цели.

„Днес, в качеството си на адвокат, аз помагам на стотици хора, търсещи справедливост и защита. Готов съм с познанията си и опита, който придобих, да помогна на всеки, тръгнал срещу беззаконието и неправдата. Решен съм да продължа борбата за налагане върховенството на правото и провеждане на истинска съдебна реформа със средствата, с които разполагам. Готов съм да помагам на всеки, които има истинско желание да води тази борба, ако има нужда от моята експертиза“, завършва позицията на Иван Демерджиев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай