Новите остриета на ДПС

Каре млади политици сядат за първи път на депутатските банки в парламента в редиците на ДПС

Новите остриета на ДПС | StandartNews.com

Каре млади политици сядат за първи път на депутатските банки в парламента в редиците на ДПС, за да докажат за пореден път, че младостта и мъдростта вървят ръка за ръка, а политиката на приемствеността е запазена марка за Движението, което показа, че е в завидна форма на изборите, спечелвайки третото място и 34 места депутатски места.Те са млади, образовани, възпитаници на младежката организация на ДПС. Амбициозни, профи и много упорити. С ентусиазма си заразиха младите около тях и така разшириха политическата карта на ДПС.

Две красавици влизат в парламента - Фатме Рамадан и Небие Кабак. Фатме е голямата гордост на Движението в Бургас, спечелвайки третия му мандат. Небие е единственият депутат от Пазарджик и първият от Сърница. 24-годишната Небие е и вторият най-млад депутат в новия парламент. Една година по-малък от нея е само студентът по медицина Милко Пенев от "Продължаваме промяната".

В групата на "20-годишните" парламентаристи вече е и един от любимците на болницата в Габрово - Юсеин Вейселов (27 г.), водач на листата от Севлиево. Регион, в който Движението не успя да вземе мандат на последните 2 избора. ДПС си връща и представителството в Перник с младия финансист Александър Несторов (32 г).

Кои са четирите нови остриета на ДПС?

Небие Кабак бе обявена за избрана с решение на ЦИК,

Ако Йордан Цонев се откаже, в парламента отива Небие Кабак от Сърница |  PZdnes | Днес новината си ти

 

след като водачът на листата Йордан Цонев стана депутат от Велико Търново, а Сюлейман Кичиков и Осман Мурадов се отказаха от парламента. Досега тя отговаряше за проектите с национално и европейско финансиране в община Сърница. Има редица завършени проекти, които преобразиха една от най-младите ни общини. Завършила е УНСС с магистърска степен, а сега продължава в същото висше училище с докторантура.

38-годишната Фатме Рамадан има солидно образование и дълга политическа кариера зад гърба си в Бургас.

Родена е в Руен, израснала е в с. Каравельово в скромно семейство. Омъжена, с едно дете.  Завършила е Техникума по индустриална химия (сега Професионална гимназия по химични технологии "Акад. Н. Д. Зелинский"), а после и университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас. Придобива бакалавърска степен по екология, а магистратура завършва и по международен бизнес. В редиците на ДПС влиза още по време на студентските си години и става част от младежката организация.

Учи в Българското училище за политика "Димитър Паница" и в Летен университет по демокрация към Съвета на Европа в Страсбург. Работила е както в частния, така и в държавния сектор. Била е ръководител на лаборатория в "Черноморски солници" АД, старши експерт в Общинската служба Земеделие-Руен. Била е общински съветник в ОбС-Руен, оглавявала е Бюджетната комисия. В момента е учител по биология и химия в Бургас.

Юсеин Вейселов е от с. Петко Славейков, община Севлиево.

Завършва медицинския факултет  в Стара Загора, където влиза в редиците на младежкото ДПС. Постъпва на работа в болницата в Габрово, а след това става и Общински председател на младежкото ДПС в Севлиево.

 

 

 

 

 

Александър Нecтoрoв e диплoмирaн бaкaлaвър пo финaнcи oт прecтижнo виcшe учeбнo зaвeдeниe в Лoндoн, Вeликoбритaния.

Прoдължава oбрaзoвaниeтo cи кaтo зaвършвa "Прaвo" и мaгиcтрaтурa "Прoтивoдeйcтвиe нa кoрупциятa" в Бългaрия. Като приоритет той поставя чистия въздух, вода и енергия, достъп до водоснабдяване и справедлива цена, както и борбата с корупцията.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай