Нови кметове в Сандански и Петрич

Нови кметове в Сандански и Петрич | StandartNews.com

ГЕРБ промени статуквото в общините Сандански и Петрич. По този начин партията затвърди доброто си представяне на първия тур, когато нейните кандидати получиха на-много гласове от избирателите, пуснали бюлетини в урните.

На първия тур кандидатът на партията на Бойко Борисов – Кирил Котев, спечели в Сандански с 32,78% подкрепа. Втори остана с 29,62% управлявалият 12 години Андон Тотев, който е независим кандидат. Котев получи допълнителна помощ от останалия на трето място миналата неделя – Яне Янев, лидер на РЗС. Неуспелият да стигне до балотажа кандидат призова всички симпатизанти и членове на партията му, която събра най-много гласове за общински съветници, да гласуват срещу Андон Тотев и за кандидата на ГЕРБ Кирил Котев.

„Печелим категорично и в Сандански, и в Петрич", обявиха от пресцентъра на ГЕРБ в Пиринско. В най-южния град на Пиринско човекът на управляващата партия Димитър Бръчков победи дългогодишния управник Вельо Илиев. Досегашният кмет преследваше пети пореден кметски мандат, издигнат от Местна коалиция „Роден край". Регистрацията й бе заличена преди вота от ОИК – Петрич, но ЦИК отмени решението и даде шанс на Илиев да участва в изборите. Три дни преди тях пък бе арестуван главният секретар на общината Туфчо Сандъкчиев с обвинение, че е заплашил с уволнение чиновници заради поддръжка на друг кандидат за кмет. Той е под домашен арест.

По този начин ГЕРБ разшири географията на общините в Пиринско, които управлява. Към досегашните Благоевград, Банско и Разлог се присъединиха още две много важни общини – Сандански и Петрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай