Нов запис. Изтекоха тайните планове на БСП за властта

Ето какво ще стане с третия мандат

Нов запис. Изтекоха тайните планове на БСП за властта | StandartNews.com

След скандалния запис от срещата на "Демократична България" преди малко изтече и запис от пленума на социалистите. В него става ясно, че левицата ще задържи мандата още малко. От БСП възнамеряват да внесат законодателна програма за 6 месеца в парламента. Ако тя бъде приета, то Корнелия Нинова е категорична, че с третия мандат ще бъде номиниран за премиер Асен Василев.

"Предлагаме нашите депутати, като изразител на партията мандатоносител, да я внесат (законодателната програма, бел. ред.) в парламента с проект за решение за одобрение. И това да бъде тестът има ли в България мнозинство, което иска стабилност за държавата и сигурност за хората. Това да бъде институционален тест, не да ходим по кьошетата и да говорим с този и с онзи - ще подкрепиш ли, за какво, защо", казва лидерът на БСП пред пленума.

"Ако тази програма мине, на другия ден внасяме Асен Василев като кандидат за министър-председател. Ако тази програма не мине, връщаме празен мандат Това е принципно, това е отговорно, това е чисто, няма задкулисие, има само институционалност, всичко се разиграва пред очите на хората, в Народното събрание и зависи от отговорността на народните представители", категорична е Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай