Нов мост над Дунав? Какво смятат премиерите на България и Румъния

Кирил Петков е провел снощи телефонен разговор с румънския си колега Николае Чука

Нов мост над Дунав? Какво смятат премиерите на България и Румъния | StandartNews.com

Премиерът Кирил Петков е провел снощи телефонен разговор с румънския си колега Николае Чука, става ясно от съобщение на правителствената информационна служба.

Двамата лидери обсъдиха развитието на двустранните отношения, задълбочаването на регионалното сътрудничество, инфраструктурни и енергийни проекти, които ще допринесат за свързаността и сигурността в Югоизточна Европа, се посочва в съобщението.

Сред акцентите в разговора бяха приносът на проекти като бъдещ нов мост на Дунав, драгирането на плавателния път по реката, както и организирането на съвместно заседание на двете правителства през есента в София, информира пресслужбата на Министерския съвет.

Българският и румънският премиери обсъдиха още актуални теми от европейския дневен ред, както и възможностите за двустранно сътрудничество по линия на Зелената сделка и Националните планове за възстановяване и устойчивост.

Във връзка с организирането на съвместното правителствено заседание в София през септември-октомври, в хода на телефонния разговор бе договорено министър-председателят Кирил Петков да посети Букурещ, се посочва в съобщението.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай