Неделя,

Нинова: Ние сме за отмяната на санкциите срещу Русия

От: Failed to load user -
1793
Нинова: Ние сме за отмяната на санкциите срещу Русия
A
A
A

Ние сме за развитието на добросъседските ни отношения, каза още председателят на НС на БСП

"Ние сме против участие на България в морската инициатива на Румъния в Черно море и включването на България в регионални военни формати, както и сме за отмяна на санкциите срещу Русия." Това заяви председателят на НС на БСП Корнелия Нинова по време на срещите проведени в рамките на 15 - я конгрес на партия "Единна Русия" в Москва.

Нинова се срещна със Сергей Наришкин, председател на Държавната Дума – парламента на Руската федерация. Двамата обсъдиха санкциите наложени на Русия и позицията на БСП за тяхното премахване, както и за отмяна на списъка за забрана за пътуване в ЕС на лица от Руската федерация.

"Тези санкции нанесоха вреди на българската икономика, селско стопанство и туризъм. Ние настояваме за тяхната отмяна", каза Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП. Ние сме за развитието на добросъседските отношения и против конфронтация и политики, които водят да военно противопоставяне в нашия регион и ни вкарват отново в надпревара във въоръжаването.

Лидерът на БСП се срещна и с председателя на Висшия съвет на Единна Русия Борис Гризлов. Между двете партии има подписан протокол за сътрудничество и партньорство от 2003 година. Двамата обсъдиха възможностите за задълбочаване на междупартийните отношения, активизиране на контактите между ръководствата им, както и развитието на политическите отношения и икономическите връзки между двете страни.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички