Нинова сваля цените. Ето как?

Изненада с идеи коалиционните партньори

Нинова сваля цените. Ето как? | StandartNews.com

Корнелия Нинов се зае със свалянето на цените. Революционна идея обсъжда управляващата коалиция по настояване на БСП. По-нисък ДДС за ток, вода, парно и лекарства обсъдиха на среща днес коалиционните партньори. Това може да стане с актуализацията на бюджета лятото.

Фармацевтите отчитат, че хората, на които се налага да купуват много скъпи лекарства, ще бъдат облекчени при намаляване на данъка. „Една опаковка се движи в порядъка на ‪100-200 лева, което стига за месец, което не е малко перо. Там ако падне ДДС-то, ако за годината си купувал 12 опаковки, да кажем, за годината ще си купиш 13“, казва собственикът на аптека Мая Попова пред бТВ.

Другите идеи в помощ на домакинсвата, предложени от БСП, са намаляване на ДДС за ток, вода и парно, необлагаем мимимум, преизчисляване на пенсиите и таван на цените.

Намаляне на акцизите на горивата, поетапно повишаване на прага на регистрация на фирмите по ДДС, премахване на митническите ставки за поскъпващи стоки предлагат от „Демократична България“.

„Част от тези мерки, ако не всичките, всъщност са част от коалиционното споразумение. Така, че вече по него има принципно разбирателство“, каза Христо Иванов от „Демократична България“.

От „Продължаваме промяната“ и ИТН не обявиха конкретни мерки, но одобриха някои идеи.

Разговорите в коалицията ще продължат и през следващите дни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай