Сряда,

Нинова размества важни директори. Има ли закачка с Радев?

От: Рачо Рачев, кадър БНТ, архив -
5643
Нинова размества важни директори. Има ли закачка с Радев?
A
A
A

Ръководеното от вицепремиера Корнелия Нинова министерство на икономиката и индустрията на 8 март е предприело действия за промяна в начина на представляване на Държавната консолидационна компания (ДКК). Това съобщи бТВ след проверка на документи, входирани в Търговския регистър.

Става дума за промени по отношение на кадри, назначавани от служебните правителства на президента Румен Радев.

Основната промяна е смятана на изпълнителния директор Михаил Кумчев, който беше назначен само преди около месец. Той остава в петчленния съвет на директорите, но излиза от „тройката“, която представлява дружеството, в системата на което са компании като "Кинтекс", "ВМЗ Сопот", „Ел Би Булгарикум“ и др.

Кумчев е син на дългогодишния депутат от БСП от смолянските листи Тодор Кумчев. Михаил Кумчев е собственик фирма "Скорпиус 70", регистрирана в Смолян, с предмет на дейност "букмейкърска дейност, събиране на залози за участие в хазартни игри".

На негово място с решение на Съвета на директорите е избрана Смиляна Николова Нитова-Кръстева, която до този момент също е била част от борда. Нитова-Кръстева е бивш народен представител от левицата.

По време на заседанието Кумчев не присъства "по уважителни причини". Неговата смяна идва по-малко от месец, след като той бе назначен на тази позиция.

Повишен е Ивайло Лилов, който от обикновен член на борда става заедно със Нитова-Кръстева и Таня Митова представител на ДКК. Лилов е бивш областен председател на БСП във Враца.

Промените все още не са вписани от Търговския регистър, тъй като не е представена декларация от Ивайло Лилов, че не заема позиции на трудов договор в компанията.

От Министерството на икономиката излязоха с лаконично съобщение, в което се казва:

"Не се сменя ръководството на Държавната консолидационна компания. Съставът му е същият. Прави се промяна в разпределението на функциите между членовете вътре в Борда на директорите. Членът на Съвета на директорите с представителни функции става изпълнителен директор, а изпълнителният директор остава само член на съвета."


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички