Нинова скочи на фалшива новина за министерството й

Разделянето на Министерството на икономиката бе направено още на 13.12.2021 г.

Нинова скочи на фалшива новина за министерството й | StandartNews.com

По повод публикации в някои медии за разделяне на Министерството на икономиката на две, от пресцентъра на ведомството уточняват, че става дума за фалшива новина.

По-рано в медии се появи информация, че кабинетът планира да раздели министерството на Нинова на две нови министерства, което става ясно от Портала за обществени консултации на Министерския съвет. Предложението било ведомството да се раздели на Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа. Второто ведомство много вероятно да бъде оглавено от Даниел Лорер, който в момента е министър на иновациите и растежа, но без портфейл.

Като обявяват това за фалшива новина, от пресцентъра пишат, че "разделянето на Министерството на икономиката на Министерство на икономиката и индустрията и на Министерството на иновациите и растежа бе направено още на 13.12.2021 г. с решение на Народното събрание, което прие новата структура на Министерски съвет и влезе в сила на 1.03. 2022 г."

На 28 март 2022 г. в портала за Обществени консултации на Министерски съвет е публикуван Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на нормативни актове на самото правителство.

Това Постановление изисква да се направят последващи изменения в редица нормативни актове, в които съществува наименованието само на Министерството на икономиката, казват от държавната институция.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай