Събота,

Нинова скочи на фалшива новина за министерството й

От: Рачо Рачев -
1351
Нинова скочи на фалшива новина за министерството й
A
A
A

По повод публикации в някои медии за разделяне на Министерството на икономиката на две, от пресцентъра на ведомството уточняват, че става дума за фалшива новина.

По-рано в медии се появи информация, че кабинетът планира да раздели министерството на Нинова на две нови министерства, което става ясно от Портала за обществени консултации на Министерския съвет. Предложението било ведомството да се раздели на Министерство на икономиката и индустрията и Министерство на иновациите и растежа. Второто ведомство много вероятно да бъде оглавено от Даниел Лорер, който в момента е министър на иновациите и растежа, но без портфейл.

Като обявяват това за фалшива новина, от пресцентъра пишат, че "разделянето на Министерството на икономиката на Министерство на икономиката и индустрията и на Министерството на иновациите и растежа бе направено още на 13.12.2021 г. с решение на Народното събрание, което прие новата структура на Министерски съвет и влезе в сила на 1.03. 2022 г."

На 28 март 2022 г. в портала за Обществени консултации на Министерски съвет е публикуван Проект на Постановление на Министерския съвет за изменение на нормативни актове на самото правителство.

Това Постановление изисква да се направят последващи изменения в редица нормативни актове, в които съществува наименованието само на Министерството на икономиката, казват от държавната институция.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички