Нинова с призив към служебното правителство

Проверките на продукти, съдържащи райски газ, продължават

Нинова с призив към служебното правителство | StandartNews.com

Министърът на икономиката и индустрията в оставка Корнелия Нинова и днес продължи да следи работата на Комисията за защита на потребителите (КЗП) във връзка с наредените от нея масирани проверки за продажба на райски газ.

Акцията продължава втори ден, като вчера основно се извършваха проверки в черноморските ни курорти. На територията на цялата страна са проверени над 110 магазина и заведения. Инспекторите масово наблюдават укриване на стоката. Въпреки това, в над 10 обекта е установено предлагане, иззети са проби и са издадени заповеди за спиране на продажбата.

Паралелно продължават и проверките в онлайн сайтовете. Направени са контролни покупки от лица, които предлагат стоки, съдържащи райски газ. Изпратени са запитвания до хостинг компаниите за установяване на лицата, управляващи съответните сайтове.

Нинова коментира, че уплашени от проверките и високите глоби от 25 000 лв., търговците масово укриват райския газ. „Вероятно изчакват смяната на екипа в министерството. До последния ден в Министерството на икономиката и индустрията ще правим ежедневни проверки. Очакваме служебния министър да продължи. Здравето и животът на децата са най-важни“, коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай