Нинова: С ИТН имаме разбирателство по много теми

"Утре ще предложим работна група по конкретните политики, които са важни за нас"

Нинова: С ИТН имаме разбирателство по много теми | StandartNews.com

„Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и диалог към съставяне на правителство. Уточнихме теми към които имаме покритие, остават и няколко различия. Утре след Националния съвет на БСП ще получим мандат да продължим разговорите с „Има такъв народ”. Имаме различния относно преизчисляването на пенсиите”, обясни Корнелия Нинова след срещата с „Има такъв народ”, предава NOVA.

„Утре ще предложим работна група по конкретните политики, които са важни за нас. Съдебната реформа бе обсъдена от нас и там имаме много сходства. Закриването на Специализирания съд и прокуратура, КПКОНПИ и контролът върху главния прокурор. Нашата представа е за нов Закон за КПКОНПИ”, добави Нинова.

„От „Има такъв народ” осъзнаваме своята огромна отговорност за съставяне на следващо правителство. Нашето желание е да говорим за политики, приоритети и се надяваме, че всички партии в българския парламент ще надмогнат тяснопартийните си интереси и ще говорим за национални приоритети”, каза Виктория Василева.

„Вярвам, че диалогът и разговорите ще намерят верния път за решаване на проблемите, които стоят пред България. Трябва да се опитаме да съставим редовен кабинет, че имаме нужда от работещ парламент”, заяви Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай