Нинова: Осем риска за държавата без редовен кабинет

Не сме искали седем зам.министри, заяви лидерът на БСП

Нинова: Осем риска за държавата без редовен кабинет | StandartNews.com

Осем риска съществуват за държавата, ако няма редовен кабинет. Задава се мигрантски натиск, високият ток предизвика недоволството на бизнеса, идващата ковид вълна, необходимостта да се приеме бюджета за следващата година и др. Така лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта опасностите, ако не се изпълни мандатът за редовно правителство и отидем на трети парламентарни избори, пред NOVA.

Служебният кабинет си върши работата, но той не може да свърши работата на редовния кабинет, категорична е Нинова, като подчерта отново, че ако мандатът отиде при БСП, те ще предложат служебния кабинет да остане като редовен.

На Националния съвет имаше резерви спрямо някои от министрите в проекта кабинета на Има такъв народ, но решихме да продължим разговорите, коментира Нинова. Подкрепата ни за кабинет на ИТН е под условия - наша отговорност е да се преизчислят пенсиите, болниците да не са търговски дружества, да се направи съдебна реформа и други условия, които сме поставивил. Ще си оттеглим подкрепата, ако това не се изпълни, допълни лидерът на БСП. Според нея, исканията им са реалистични и изпълними, ако се спре корупционния модел на управление.

Не е вярно, че сме искали 7 зам.-министри, отрече слуховете за договорки Корнелия Нинова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай