Събота,

Нинова каза на кого изпращаме оръжия

От: Агенция Стандарт -
521
Нинова каза на кого изпращаме оръжия
A
A
A

България не изнася оръжия за Украйна – изнася за други 60 държави. Това заяви вицепремиерът и икономически министър Корнелия Нинова в Кърджали пред журналисти.

„Днес тук нямаше човек, който да не ми каже: „Не искаме да изпращаме оръжия, не искаме война, искаме мир”. Заставаме пред цяла България и казваме – това е волята на по-голямата част от българския народ. Ние изразяваме намерението и желанието на народа”, каза Нинова.

„Позицията ми няма да се промени”, отговори тя на въпрос дали БСП ще напусне правителството, ако се изпратят оръжия за Украйна. „Нека да изчакаме Коалиционния съвет. Искаме премиерът да ни представи разговорите в Украйна, какво са разговаряли с господин Зеленски, какво е поискал и тогава ще говорим в конкретика“, добави Нинова.

"Нито един договор няма с Украйна, нито един патрон не е тръгнал за Украйна", посочи тя. "Изнася за много трети държави - какво става след като оръжията са в трети страни - това не е в наш контрол и българската държава няма право да контролира. Какво предлагате - да затворим заводите, да не изнасяме на 60 държави, да ликвидираме и тази индустрия, защото някой препродава на Украйна?".

Тя коментира и темата с доставките на газ. "82% от работодателите искат да се запази сегашната цена на газа, както е по договора, защото иначе ще фалират - ще освободят хора, ще се увеличи безработицата. А това означава слагане на таван или замразяване на цените на газа", призова министърът на икономиката и индустрията.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички