Понеделник,

Нинова изненада работници, каза им какво ще става с цените

От: Рачо Рачев -
640
Нинова изненада работници, каза им какво ще става с цените
A
A
A
  • Малките и средни фирми са гръбнакът на икономиката, обяви министърката

Предприятието ви е пример за отлично българско производство, добро икономическо управление и впечатляваща социална политика. Въпреки предизвикателствата, работите 60 години, модернизирали сте завода, осигурявате работни места и произвеждате качествена и търсена продукция, заяви вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова при посещението си в завод „Искра“, който е един от водещите в отрасъла.

Такива фирми като вашата - малки и средни са гръбнакът на българската икономика. Държавата застава във ваша подкрепа. С помощта, която ние осигуряваме и вашите усилия, заедно трябва да спасим индустрията в тези тежки времена. Инфлацията, цените на тока и газа, доходите на хората в момента са най-важните въпроси. Правителството отпусна компенсации за фирмите, увеличи минималната работна заплата. Сега трябва да се справим с цената на газа. Имаме варианти за това, увери Нинова.

Тя благодари на работниците и ги поздрави с предстоящия 1 май, ден на труда. Поздрави и ръководството на завода и заяви, че правителството трябва да помага на работодатели, които милеят за българското производство и българската икономика и които полагат усилия да я развиват.

„Лично аз и екипът на Министерството на икономиката и индустрията сме поставили като абсолютен приоритет  запазването на българското производство. Правим всичко възможно да помогнем в тази трудна ситуация. Знам, че един от най-големите проблеми е нелоялната конкуренция и че държавата трябва да затегне митническия контрол върху вноса от трети страни на умишлено фактурирани занижени цени, за да можем да дадем подкрепа на българското, на родното производство“, допълни още тя.

„Искра“ ООД е водеща фирма с 60 годишна традиция в областта на текстилното производство. Производствената програма на фирмата е: памучни и синтетични технически ленти, паспели, шевици, дантели, кордони, ласета и др. Фирмата разполага с най-съвременно техническо оборудване и има над 4 000 клиенти от българския и международния пазар.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички