Вторник,

Нинова и синдикатите с общи действия. Ще има нови помощи

От: СТАНДАРТ -
978
Нинова и синдикатите с общи действия. Ще има нови помощи
A
A
A

В оперативен порядък да се актуализират всички 10 отраслови съвета, с което да се засилят функциите им, така че в най-кратки срокове да влязат в полза на българската икономика и индустрия. За това се разбраха вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова на среща с председателя на КНСБ Пламен Димитров и други представители на синдикатите. На нея присъства и зам.-министър Димитър Данчев, съобщиха от пресцентъра на Министерството на икономиката и индустрията.

Отрасловите съвети, сред които Химия, Металургия, Машиностроене, Лека промишленост, Дървообработваща и лека промишленост, Хранително-вкусова промишленост ще обсъждат проблемните въпроси в конкретните браншове. Те ще дават и предложения на законодателната и изпълнителната власт. Синдикалните федерации и гражданските организации ще имат съществена роля при вземането на решения.

По време на срещата бе обсъден бюджетът, който КНСБ подкрепя, както и Планът за възстановяване и развитие. Представителите на КНСБ изразиха категорична подкрепа с искането на министър Нинова за повече преки помощи за бизнеса, отколкото кредити и финансови инструменти. Бяха дискутирани правата на работниците и техните заплати.

Министър Нинова и лидерът на КНСБ акцентираха на добрите взаимоотношения между министерството и синдикалната организация. Те се разбраха да продължат разговорите в работен порядък на следващи етапи по наболели проблеми.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички