Нинова готова да обсъжда министри. Ще има втори кръг преговори

Ще има неща, които БСП ще предложат и други, от които няма да отстъпят

Нинова готова да обсъжда министри. Ще има втори кръг преговори | StandartNews.com

Трябва да направим всичко възможно да направим кабинет. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след консултациите при президента Румен Радев. Тя съобщи, че ще има и втори кръг разговори за кабинета – този път между експерти. От "Има такъв народ" са изразили желание след нашите първоначални срещи експертни групи да започнат да работят по конкретни приоритети и програми.

ВИЖ ОЩЕ: Радев към БСП: От вас зависи широката подкрепа за кабинет /ВИДЕО/

Това ще бъде по-дълъг процес, каза Нинова. По време на разговорите с ИТН, а след това и с БСП президентът президентът Румен Радев каза, че този път няма да бърза с връчването на мандата, за да се потърси максимално съгласие по приоритетите и политиките.

Нинова бе категорична, че никой от партийните лидери не трябва да е премиер. Първата социалистка подчерта, че ще има неща, които БСП ще предложат и други, от които няма да отстъпят.

БСП са готови да разговарят, първо за приоритети, а след това по конкретни имена евентуално за министри в бъдещ кабинет. Нинова не изключва възможността в този кабинет да има представители от служебния кабинет.

Нинова отново потвърди готовността на левицата да опита да състави кабинет, ако първият и вторият мандат не успеят да се реализират.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай