Нинова: Доган с вярна диагноза, но грешно лечение

Няма как сегашният парламент да сформира програмен кабинет, изходът е предсрочни избори, твърди лидерът на БСП

Нинова: Доган с вярна диагноза, но грешно лечение | StandartNews.com

 

Ахмед Доган поставя правилна диагноза на болежките на обществото и грешно лечение – невъзможна формула за нас е програмно правителство. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова във връзка с идеята на Ахмед Доган за програмно правителство.

„Диагнозата, че бедността и неравенствата са проблем номер 1 на обществото, че икономиката не се развива с необходимите темпове, че се оттеглят чуждестранни инвестиции е правилна и тя съвпада с нашата. Както и че има много по-силна роля на държавата в икономиката. Предложението за лечение – програмно правителство, в което да участват всички представени в парламента партии, за нас е невъзможна формула“, каза Нинова. Тя поясни, че първата причина е, че този парламент е с изчерпано доверие.

„Парламент с най-ниска подкрепа в българското общество. Когато имаш такова ниско доверие и подкрепа, няма как да излезеш с програма за развитие на България. Ти тръгваш с фалстарт. За нас този парламент е изчерпан. Изходът е предсрочни избори. Нов кредит на доверие от обществото след такива избори и действия напред“, заяви Нинова.

Лидерът на БСП посочи, че втората причина за невъзможност за програмен кабинет е, че изглежда абсолютно невъзможно да седнат на една маса патриоти и ДПС, както и БСП и ГЕРБ.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай