Неочаквано от ГЕРБ! Къде е Мария Габриел?

Няма изненади, листата ни е стабилна, каза Росен Желязков

Неочаквано от ГЕРБ! Къде е Мария Габриел? | StandartNews.com

Неочакван ход прикова вниманието към ГЕРБ. Партията на Бойко Борисов регистрира евролистата си и в нея не фигурира името на Мария Габриел. Освен доскорошния еврокомисар и неуспял кандидат за ротационен премиер, в списъка отсъства и действащият български еврокомисар Илиана Иванова.

Както "Стандарт" вече писа, водач на евролистата на ГЕРБ е бившият председател на Народното събрание Росен Желязков. След него са сегашните евродепутати на партията Андрей Ковачев, Андрей Новаков, Емил Радев, Ева Майдел и Асим Адемов (7-и). Липсва само един от досегашните евродепутати на ГЕРБ-СДС Александър Йорданов. На негово място от СДС е сложен Илия Лазаров.

Мария Габриел бе еврокомисар по иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта в комисията “Фон дер Лайен”. Очакванията бяха именно тя отново да бъде европейското лице на ГЕРБ в Брюксел, но по време на регистрацията на ГЕРБ в ЦИК заедно с Желязков бяха само настоящите евродепутати на партията Андрей Новаков, Андрей Ковачев и Асим Адемов.

"Няма изненади в нашата листа, тя е стабилна. При нас няма вътрешни противоборства или вътрешна конкуренция. Ще очакваме много работа, за да оправдаем доверието ни като водеща политическа сила", каза Росен Желязков, който заедно с административния секретар на партията Цветомир Паунов внесоха регистрацията в ЦИК.

Желязков добави, че ГЕРБ ще защитава политиките си както на национално, така и на европейско равнище. В Европейския парламент това ще са най-вече темите, свързани със сигурността и отбраната, нелегалната миграция, опазването на външните граници на ЕС и борбата с климатичната неутралност в нейния икономически аспект.

Ето пълната евролиста на ГЕРБ-СДС:

1. Росен Димитров Желязков

2. Андрей Андреев Ковачев

З. Андрей Гришев Новаков

4. Емил Йорданов Радев

5. Ева Константинова Майдел

6. Илия Димитров Лазаров

7. Асим Ахмед Адемов

8. Николай Димитров Рашков

9. Алина Стефанова Милушева

10. Себастиян Жан Таджер

11. Борислав Красимиров Киров

12. Станислав Станиславов Петрунов

13. Георги Стоянов Владов

14. Цвета Ангелова Точева

15. Даниел Пламенов Пелов

16. Ваня Радомирова Тонева

17. Полина Венциславова Исаева

 

 

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Протест на "Възраждане" спря украинска делегация, дошла за безплатни реактори от "Белене"

Протест на "Възраждане" спря украинска делегация, дошла за безплатни реактори от "Белене"

Според предварителна информация американски и украински официални лица е трябвало да огледат днес площадката на АЕЦ "Белене" - служители на Държавния...

Коментирай