Неделя,

Не ни е страх от предсрочни избори! Събев казва защо

От: Рачо Рачев, сн. БГНЕС, архив -
1244
Не ни е страх от предсрочни избори! Събев казва защо
A
A
A

"Не ни е страх от предсрочни избори. Нови избори могат да се случат след 4,3,2 години - няма значение, важното е да си изпълняваме обещанията. Българите за първи път имат пред себе си една истинска коалиция - всяка една от партиите има собствено лице, ясна програма и принципи. Коалиционното споразумение не е така детайлно, както в Германия, доста от нещата не са вписани, а някои от нещата, които са написани, имат нужда да бъдат преразгледани от коалиционните партньори", заяви транспортният министър и член на новоучредената партия "продължаваме промяната" (ПП) Николай Събев.

Според него "Продължаваме промяната" е истинска партия, като целта е подреждането на държавата. Николай Събев добави, че няма амбиции да управлява партията и да застава на ръководни позиции.

Той коментира протеста на пътните строители така: "Към договорите са сключвани допълнителни споразумения, които превишават по 3 стойността, която е договорена като заплащане".

Транспортният министър подчерта, че относно операцията "Царевна" непрекъснато поддържа комуникация с капитан Даниел Стефанов.

"Ситуацията е особено трудна, не можем да говорим публично за това, което е било планирано, дори и аз не знаех доста от детайлите, ако има военна операция, трябва да се запази военната тайна. Искам да потвърдя, че от страна на премиера са извършени предварителни действия да бъдат изведени моряците, за конкретния ден нямам информация. Относно кораба "Рожен" ситуацията е спокойна, инициатива на премиера е да бъдат върнати моряците", каза още Николай Събев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички