Неделя,

Наша политичка с опит в Германия иска да става лидер на ДСБ

От: Рачо Рачев, сн. ДСБ/бТВ -
660
Наша политичка с опит в Германия иска да става лидер на ДСБ
A
A
A

Членуващата от 2008 г. в партията Цецка Бачкова съобщи, че се кандидатира за председател на Демократи за силна България (ДСБ).

Мандатът на сегашния лидер на ДСБ Атанас Атанасов и на националното ръководство изтече миналата година. След резултата на партията на изборите през ноември Атанасов обяви, че подава оставка.

„Днес заявявам пред вас, че се кандидатирам за председател на Демократи за силна България. Благодаря за куража, с който ме заредихте в многобройните лични разговори и с номинациите за моята кандидатура. Заставам пред вас уверено и открито и разчитам на вашето доверие“, посочва в позиция до медиите Цецка Бачкова.

„Искам ДСБ да заеме отново своето достойно място на политическата карта на България и Европа и вярвам, че мога да вдъхновя и ръководя екипа, с който да вървим заедно по този път“, отбелязва тя. 

Отправям покана към Атанас Атанасов, който също заяви своята кандидатура за председател на ДСБ, да проведем отворен и публичен дебат за бъдещето на ДСБ, Демократична България и дясното политическо пространство, казва още кандидатът за лидерския пост.

Цецка Бачкова е родена в София. Завършва магистратура по политически науки, икономическа политика и гражданско право в университета в Мюнстер, Германия. Има защитена докторантура в областта на политическите науки в университета Мартин-Лутер в Хале, Германия. По време на престоя си в Германия членува в Германския Християндемократическият съюз на Ангела Меркел (Christlich-Demokratische Union, CDU). Със завръщането си в България през 2008 г. става член на ДСБ.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички