Напрежението расте! Делян Добрев отвърна на Петков, разкри хранилката

Нови искри в сглобката

Напрежението расте! Делян Добрев отвърна на Петков, разкри хранилката | StandartNews.com

Хранилката на "Лукойл" се оказва много голяма, на нея има председатели на парламентарни групи, членове на кабинета и министри. Това заяви депутатът от ГЕРБ Делян Добрев в отговор на пресконференцията на ПП-ДБ. По-рано днес Кирил Петков и Атанас Атанасов дадоха брифинг, на който заявиха, че новите промени в закона за енергетиката, които трябва да задължат „Лукойл” да плати 500 млн. укрити данъци и над 1 млрд. такси, били писани на коляно. ПП се обяви против извънредното заседание на парламента в петък за отхвърляне на ветото на президента, защото щяло да се превърне в предизборно.

ВИЖ ОЩЕ: Скандалът ехти! Петков скочи на Борисов заради "Лукойл" и изборите

"От 31 октомври правителството трябва да започне да събира пари от "Лукойл" - близо 3 млн. на ден, и да ги разпределя на хората по програма. Това са въпросните 73 стотинки. Ето тези текстове не искат колегите управляващи да приемат, защото нарушават финансовия интерес на "Лукойл", заяви Добрев.

Той прочете текст от закона, приет януари месец, с който "Лукойл" трябва да внася 70% от свръхпечалбите и да се връщат като компенсации на хората.

"Законът е приет януари, а вече 10 месеца, два поредни кабинета, пет месеца служебен кабинет, пет месеца кабинет на "Промяната" не изпълняват закона", заяви още той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай