Напрежение в парламента. Защо са ядосани депутатите

Другата седмица също ще има блиц контрол

Напрежение в парламента. Защо са ядосани депутатите | StandartNews.com

 Министър-председателят Кирил Петков не дойде на блиц контрола в парламента поради "неотложни ангажименти". Това каза председателят на парламента Никола Минчев в началото на петъчното пленарно заседание. Вместо него в залата бяха вицепремиерите Корнелия Нинова и Гроздан Караджов.

Също по неотложни причини в контрола няма да участва и минисътрът на транспорта Николай Събев. Заради командировка извън страната в контрола няма да участват още вицепремиерът Асен Василев, вицепремиерът Борислав Сандов и министърът на енергетиката Александър Николов. Поради болест се отлагат отговори на въпроси с писмен отговор от министъра на земеделието Иван Иванов.

Минчев обяви, че ще определи заседание, на което членовете на Министерски съвет, които отсъстват днес, ще отговарят на актуалните въпроси, на които няма да отговорят днес.

"Разбирам, че може би премиерът смята, че днес е професионалният му празник, тъй като е деня на шегата и лъжата - има право да празнува, но щяхме да го отпразнуваме заедно. Днес си купих връзка байдънка. Не излъгах, че ми я е подарил", каза Йордан Цонев, заместник-председател на ДПС. 

Костадин Костадинов от "Възраждане" напомни, че от миналата сряда зам. председателят на парламента Кристиан Вигенин е обещал, че премиерът ще бъде в петък в парламента. "Възраждане" имали нарочно питане към него какво се прави за извеждането на кораба с български моряци от Мариупол. Премиерът, според Костадинов е излъгал, че руската страна трябвало да осигури син коридор за кораба, а това всъщност трябвало да направи украинската страна. 

Тома Биков от ГЕРБ-СДС предложи блиц контролът да се отложи поради отсъствието на премиера и затова, че депутатите са неподготвени с въпроси към Гроздан Караджов и Корнелия Нинова. Биков също укори премиера за отсъствието му.

Борислав Гуцанов от БСП обаче контрира, че е пределно ясно, че другата седмица ще има блиц-контрол. "Не мога да разбера каква трагедия се разиграва, когато вашият министър-председател в продължение на 4 години никой не можеше да го докара тук в тази зала, за да отговаря на въпроси", каза още Гуцанов.

В крайна сметка блиц контролът продължи с въпроси към Корнелия Нинова и Гроздан Караджов. 

actualno.com

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай