Застрашена ли е стабилността на коалицията? Говори човек на Слави

За ИТН позицията на България за Северна Македония не подлежи на договорки, заяви Станислав Балабанов

Застрашена ли е стабилността на коалицията? Говори човек на Слави | StandartNews.com

За "Има такъв народ" позицията на България за Северна Македония не подлежи на договорки, а отстъплението може да застраши стабилността на управляващата коалиция. Това заяви в кулоарите на парламента депутатът от ИТН Станислав Балабанов.

Той подчерта, че партията му няма да отстъпи от позицията си и при подкрепа за техния кандидат за управител на БНБ Любомир Каримански, но дори той да загуби гласуването в пленарна зала, това няма да бъде повод за напускане на управлението:

„Нито ще си тръгнем, нито ще бъдем обидени, ако примерно другият кандидат спечели - това е позиция на всички народни представители. Но казуси с търгуването на национални интереси, категорично застрашават отношенията в една такава коалиция. Надяваме се наистина тези, които са си мислили, че ще продадат националните ни интереси, да ревизират позициите си, защото в противен случай такива казуси са много по-сериозен проблем, отколкото гуверньор“.

По-рано днес лидерът на партия „Възраждане“ Костадин Костадинов поиска от парламента да бъде проведен национален референдум по позицията на България за еврочленството на Северна Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай