Четвъртък,

Напрежение между партньорите във властта заради Украйна

От: Рачо Рачев -
402
Напрежение между партньорите във властта заради Украйна
A
A
A

Предложението за предоставяне на военна помощ за Украйна трябва да бъде включено в дневния ред на Комисията по външна политика, а ако това не стане, от "Демократична България" (ДБ) ще се опитат да го наложат чрез процедурата, заложена в правилника на парламента заяви депутатът от ДБ Атанас Славов.

"Ще използваме всички парламентарни начини на действие, включително ще потърсим, ако не бъде внесена отново, ще търсим инициатива от народни представители да бъде внесена. Една трета от членовете на комисията могат да внесат точка в дневния ред. Но за съжаление сигналът не е позитивен", оплака се той.

По думите на Славов имало сигнали от техни коалиционни партньори, че ще ги подкрепят.

Миналата седмица председателят на Комисията по външна политика Венцислава Любенова от "Продължаваме промяната" отмени разглеждането на предложението, тъй като то се нуждаело от прецизиране.

Славов оспори тази теза: "Няма законови противоречия. Ако някой мисли, че има нужда от прецизиране, да внесе алтернативен проект на решение да се обсъди заедно."

Славов увери, че дори да не бъде прието предложението за оказване на военна помощ за Украйна, това няма да предизвика разпад в коалицията: "Не, не мисля, че това ще има директен ефект върху коалицията, но ясно ще покаже отново как коалицията се справя с една кризисна ситуация."


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички