Бойко честити имен ден на Цецо, не на Цвета

Тече задкулисие, което ние не знаем какво е, каза премиерът в оставка

Бойко честити имен ден на Цецо, не на Цвета | StandartNews.com

 

Честит имен ден на Цветанов. Всяка година 15 години съм му честитил." Това каза навръх Цветница Бойко Борисов по време на работна среща, излъчвана на живо във Фейсбук профила на премиера в оставка Той обаче не продължи списъка на именниците, в който на челно място е Цвета Караянчева..

След това реши да коментира президентът. Вчера президентът Радев, садейки поредното дърво, каза правителството да работи. Ние се надявахме по-бързо да ни остържат, а той иска да работим. В същото време неговите подопечни малки партии в парламента ни наложиха мораториум, то е противоконституционно и касае цялата администрация... Той казва работете и носете отговорност, докато аз се мотая, за да тече задкулисието в момента... Тече задкулисие, което ние не знаем какво е", заяви премиерът в оставка.

Относно справянето с пандемията Борисов заяви, че вече минаваме 1 милион излекувани и ваксинирани. Той изтъкна, че на фона на други държави, България се справя отлично с овладяването на COVID-19.

"За последното денонощие в България имаме 798 случая, 33-ма починали. Бог да ги прости. В Гърция, при пълен локдаун, има 2 596 с 86 починали. Бог да ги прости всички хора. Мъчно ми е за всички. В Сърбия са 2068 с 32-ма. В Румъния 2 201 със 154. Австрия, Германия - отиват вече на 16 000 със 181 починали. Белгия – 3 581. Чехия – 2587, смъртни случаи – 22. Унгария – 2 796, 212 смъртни случаи. В Турция – ужас, 40 596 заболели", посочи той, цитиран от Агенция Фокус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай