На кого са подлоги БГ генералите? Брутална оценка

Методи Андреев ги направи на пух и прах

На кого са подлоги БГ генералите? Брутална оценка | StandartNews.com

“Относно помощта към Украйна, в България няма разминаване - виждаме, че включително и най-заклетите русофили признават, че трябва да се помага на украинците в беда. Въпросът е, че едните разбират поводите за възникване на тази война по един начин, а другите по друг. Според мен правителството поддържа приемлив курс, с оглед възможностите на нашата страна", каза пред Факти.бг. доц. д-р Методи Андреев, преподавател, бивш народен представител и председател на Комисията по досиетата..

Премиерът показа някои качества, които не сме виждали в последните 12 години по време на премиерстването на Борисов. Премиерът Петков например рязко се разграничи от Стефан Янев, като поиска неговата оставка заради неадекватните му изказвания за агресията и войната в Украйна - това беше сериозна и смела стъпка на премиера. По времето на Борисов това никога нямаше да се случи”, коментира доц. Андреев.

“По времето на Борисов имаше най-странни коалиции, включително с “Атака”. Борисов никога не намери смелост да защити позицията си на председател на уж дясноцентристка партия. Той се движеше по течението на коалиционното разбирателство”, допълни той.

“Друга сериозна и смела стъпка на премиера Петков, която нямаше да случи никога по времето на Борисов, беше привикването на руския посланик Митрофанова. За пръв път руски посланик се извинява на български премиер. При Борисов това нямаше да стане, историята щеше да бъде замазана чисто по борисовски, нямаше да се обърне внимание, щяхме да загубим национално достойнство и щяхме да преглътнем това, че бяхме оценени като “евроантлантически подлоги”. Друг е въпросът, че ние пак сме подлоги, но обективната действителност в България показва, че ние сме путински подлоги, което е много по-лошо от това да сме “евроантлантически подлоги”, каза още той.

“Това, че сме путински подлоги личи от другите действия на правителството - от липсата на ясна концепция можем ли да помогнем ако не с оръжие, то поне с муниции, с бронежилетки на Украйна. Бронежилетките запазват човешки живот. Не разбирам защо Нинова толкова се гордее, че заради липсата на бронежилетки в Украйна ще бъдат убити невинни граждани, деца, майки. Не разбирам това. Това показва, че сме по-скоро путински подлоги”, смята доц. Андреев.

Ние нямаме армия, но имаме голям корпус генерали. Голяма част от тези генерали са завършили в Русия, друга - в натовски държави, всички се зоват “натовски генерали”, но ако сред тях има 15%, които наистина да са натовски генерали, пак е добре.

Всички останали са путински подлоги - използвам този израз и няма да се извиня. Голяма част от нашия генералитет са путински подлоги - това личи от изказванията им по изключително важния за България въпрос трябва ли в България да има натовски контингент и натовска база.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай