На Борисов му се реве. Защо Нинова не си признае?

Нинова излиза и казва, че Борисов иска. Ако искате, изнасяйте, вие сте управляващи

На Борисов му се реве. Защо Нинова не си признае? | StandartNews.com

"Единствената държава, която взе повече пари след Брекзит беше България, но  аз бях всеки ден по пътищата. Сега ми се реве като минавам по тях, а им оставихме парите за магистрали в сметката", заяви лидерът на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов във Видин. В дунавския град той се срещна с членове и симпатизанти на партията.

"Следващото правителство ще трябва поне две години да връща заемите на това правителство", констатира Борисов. Според него българският народ се е подвел, затова сега "всички ще плащаме".

"С Меркел правихме европейския бюджет. Единствената държава, която взе толкова пари по време на ковид кризата, бе България. С 2 млрд. евро получихме повече. Но аз се нацупих, че от Европа дадоха пари за други, но за Северозапада на България няма. Само ние сме довеждали пари у нас", припомни Бойко Борисов.

"Какъв е рискът пред ГЕРБ и СДС? Мостове, градини, булеварди, санирани блокове... Всичко ми е минало през главата. Вчера по нито една телевизия не искат да кажат името на посредника - фирма, която е резервирала капацитет от газ на гръцкия терминал. Сега вместо от евтиния, трябва да взимаме от скъпия частен газ. Те са нагли. Да открадне по 100 милиона на месец - това е бяло крадене. Първо започнаха да теглят по половин милиард на седмица. Тези хора работят с милиард, говоря за взимане. Каква им е схемата? Правят сметка, че кражбата така ги сплотява, че няма да паднат. Но третата година, когато влезем в управление, първото нещо, което ще заварим, са падежите на заемите за милиарди. Новото правителството след 3 г. ще трябва да връща заемите на тези, които тогава ще са далеч на островчета. България отчита най-големия дефицит след Орешарски. Сега ще си платим заедно за гяволъка. Българинът разбира, когато плаща. Дефицитът в ЕС намалява, само в България расте. Радев викаше, че ако имаше още такива като Кирчо и Асенчо, България ще върже. Бебетата да се готвят да връщат заемите. Ицо Хазарта ще им пее - те ще връщат. И да увеличат разходите за лихви с над 700 млн. лв", каза Борисов.

Той попита защо Нинова не излезе и не признае, че България изнася оръжие за Украйна. "И децата знаят, че изнасяме оръжие. Нинова излиза и казва, че Борисов иска. Ако искате, изнасяйте. Вие сте управляващи. Ние трябва да помогнем на НАТО и нашите приятели в Украйна. Вчера гледам едно лакирано момиче в "Панорама" (Лена Бориславова - бел.ред.) и казва, че те са най-евроатлантическото правителство. това са хора, изгубили всякаква реалност. Казвам - българинът в голямата си част не одобрява войната. Но сега е време разделно - или си тук, или си там. Ето братята руснаци, ето украинци - няма нито един взривен газопровод. Там, където са мангизите, няма разрушения. А при нас точно там са ястребите. При мен бензинът беше 1,20 - 1,30 лв. Сега е 3 лв. Миро Найденов ми звъня, че бил в Гърция да си купи агнешко. Където килото било 7 евро. при нас 35 лв. е цената. Мика Зайкова ми стана любимка - честна жена. Критикуваше ни, имало е защо. Прагът на бедност се вдигна на 22%. Над 100 и кусур милиарда имаше спестявания по нашето управление", добави Борисов.

"Радвам се, че като кмет в най-тежките периоди на история, успяхме да вдигнем Видин. Градът трябва да се превърне в един от най-добрите културни центрове", каза по-рано кметът на Видин Цветан Ценков.

"Разходих се из вашия прекрасен град. Не видях дали пощата ви работи. Не се безпокойте - никъде не работи. Защото хакери са ги хакнали. Но правителството не се занимава с това, то се е посветило на геополитика. Тези хора са шарлатани. Това, което сме правили през годините, няма нищо общо с това, което те правят пред тази 1 година. Те ще си тръгнат по-богати, а ние ще останем", каза от трибуната Тома Биков.

Бившият енергиен министър Теменужка Петкова обяви, че по-некадърно правителство България не е имала от години. "Няма сфера, в която то да не се провали. Но с гръм и трясък се провали в енергетиката. За компенсацията тези хора започнаха да лъжат", каза тя.

"Преди 3 дни руснаците спряха газа. Защо? Защото сме диверсифицирани още от втория кабинет на Борисов. България може, както да получава газ, така и да изпраща. Защо Русия спря газа само за България и на Полша? Заради далавери - защото въведоха посредници. И така всеки месец по 20 лв. Петков и Василев ни бъркат в джоба на посредника. Повече от половината, който сега купуват от посредника, е руски. Само, че от скъпия руски. А не от евтиния. До месец два най-евтиният хляб ще е 2 лв.", обясни Делян Добрев.

"Едно време да гледаш за политика по телевизията беше скучна работа. Затова хората гледаха комедийни предавания и сериали. Сега не е така. Непрекъснато сме в сериал. Имаме всички персонажи - хубавец, малката булка... Опитах се да сметна кое стана за 1 г. по-добре, но не мога да се сетя", обяви от трибуната Томислав Дончев. Според него изпадаме в уникална ситуация - хем не сме взели решение за даване на оръжие за Украйна, хем на нас ни спират газа. Време е, "вместо вносно правителство, да имаме правителство, произведено в България", смята Томислав Дончев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай