На бизнеса му писна от политически игри

Партиите, обещали подкрепа за кабинет, бавят топката, работодателите готови за протест

На бизнеса му писна  от политически игри | StandartNews.com

България пламна. Огънят в гората край Сандански взе две жертви, а в Старосел изпепели домовете на хората.

Невиждани цени на тока изпържиха бизнеса, големи заводи бяха принудени да спрат работа.

Четирите работодателски организации написаха гневно писмо до служебния премиер Стефан Янев и заплашиха с национален протест, ако не се вземат адекватни мерки за нормализиране на ситуацията.

Оръжейниците от ВМЗ Сопот се оплакаха, че от месеци нямат работа и заплати заради липса на поръчки. И поискаха оставката на икономическия министър Кирил Петков.

А задаващата се нова ковид вълна и предстоящото затягане на мерките изправиха отново на нокти туризма. От понеделник картата на България ще започне да се оцветява в оранжево, това ще сложи край на летния сезон у нас, предупредиха хотелиери и туроператори. И настояха да получат яснота как ще бъдат компенсирани за новите загуби. От асоциациите на заведенията пък направо заявиха, че здравният министър Стойчо Кацаров води война срещу тях. 

И докато държавата има крещяща нужда от работещо редовно правителство, политическите централи не спират игрите си. Липсата на ясен отговор за подкрепа или не на кабинета на ИТН от "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме" и БСП отложи изпълнението на мандата за последния възможен срок - петък, 6 август. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай