Московски: ГЕРБ залага на реални действия

Московски: ГЕРБ залага на реални действия | StandartNews.com

София. ГЕРБ залага в програмата си реални действия, а не празни обещания и популистки лозунги, каквито предлагат нашите опоненти. Това каза водачът в листата на ГЕРБ за 23 МИР Ивайло Московски по време на среща с граждани в столичния квартал „Красно село". В нея взеха участие и кандидатите за депутати Александър Ненков, Милена Дамянова, Данаил Кирилов и др. „Докато ние обсъждаме с хората политиките и начините за решаване на проблемите, нашите политически опоненти загърбиха своите програми и заложиха на черен пиар и доноси" каза Московски.

Според Московски програмата на ГЕРБ се базира на устойчивост за бизнеса, дългосрочни инвестиции, които ще осигурят нови работни места и защита на най-уязвимата част от обществото. Това са мерки, които могат да бъдат реализирани още в първите месеци при нов мандат. „Запазването на плоския данък на 10%, възстановяването на ДДС в срок от 7 дни за изрядните фирми и лихвена амнистия за задължения към държавата преди 2012 г. ще стимулират бизнеса в условията на тежка криза", каза Московски. По думите му подготвената Национална стратегия за енергийна ефективност отговаря на недоволството на гражданите от сметките.
Програмата предвижда първоначалната инвестиция за сметка на държавата, заедно с два европейски фонда. Ще доведе до 30-50% намаляване на сметките за отопление. „Стриктното спазване на европейските правила ни позволява през следващите 7 години да се възползваме от над 32 млрд. лв. за иновации, образование и наука, земеделие и развитие на регионите и др." , допълни Московки.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай