Митрофанова вън! ДБ искат по-агресивни действия от България

България да предостави на Украйна оръжие и муниции, за да се защити срещу руската агресия

Митрофанова вън! ДБ искат по-агресивни действия от България | StandartNews.com

В отговор на зверствата в украинския град Буча и вземайки пример от Германия и Франция, които са изгонили руски дипломати, от "Демократична България" (ДБ) настояват руската посланичка у нас Елеонора Митрофанова да бъде обявена за персона нон грата.

От трибуната на Народното събрание депутатът Антоанета Цонева изчете декларация, в която посочи трагедията в Буча и военните престъпления, извършени от руската армия.

"Световното обществено мнение е потресено от кадрите на трупове, цивилни граждани, изнасилвания, масови гробове мародерства от страна на руски военни. Става все по-ясно, че режимът на Владимир Путин извършва геноцид", посочи тя.

Българското правителството и парламентът да се включат по-агресивно на страната на Украйна във войната, която се води от Русия, настояват от ДБ.

Исканията на партията включват още подкрепа със съдебномедицинска експертиза за разследване на руската армия, което вече се организира от други страни и международни организации, както и страната ни като член на ЕС да подкрепи нови по-сурови санкции срещу Русия.

България да започне да предоставя на Украйна оръжие и муниции, за да се защити срещу руската агресия и военните престъпления. "Свободата, достойнството трябва да се отбраняват", пише в декларацията на "Демократична България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай