Митрофанова няма покой. Нова интрига с Кирил Петков

Ето какво написаха във Фейсбук от руското посолство у нас

Митрофанова няма покой. Нова интрига с Кирил Петков | StandartNews.com

Руското посолство в България с поредна атака към премиера Кирил Петков. Публикацията е от фейсбук. Прави впечатление, че под нея доста българи директно молят за извинение към "братска" Русия. Изказала се и пловдивският депутат от "Възраждане" - Елена Гунчева.

Тя пише следното: "Кирил Петков не е българският народ. Той е към американското посолство.", предаде Пловдив 24.

Ето и цялата публикация на посолството:

"Обърнахме внимание на недипломатичния, остър и груб коментар от главата на българското правителство спрямо Президента на Руската Федерация Владимир Путин в контекста на реализацията на проекта по разширяване на българската газопреносна мрежа, продължението на газопровода "Турски поток" в Република България.

Тръбопроводът стана най-големия инфраструктурен проект в България от 1974 г. (последен обект от този мащаб е АЕЦ "Козлодуй", изграден от съветската компания "Топлоелектропроект" съвместно с българската "Енергопроект").

Вместо елементарна благодарност за бързо и успешно реализиране на проекта, който е не само взаимноизгоден за нашите страни, но и е съдействал значително за засилване на енергийната сигурност в Югоизточна Европа и диверсификация на доставките на енергоносители, чуваме само безпочвени нападки."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай