Петък,

Мистерията Джемкорп. ГЕРБ сръфа Петков за подписаното

От: Рачо Рачев, сн. БТА, архив -
502
Мистерията Джемкорп. ГЕРБ сръфа Петков за подписаното
A
A
A

С "Джемкорп" подписахме писмо за намерение за инвестиции, съобщи от трибуната на Народното събрание премиерът Кирил Петков, е в парламента за блицконтрол и отговаря на депутатски въпроси.

За да успокоя опозицията - това, което подписахме, е просто писмо за намерение за инвестиции и няма задължителен характер. Ние проверихме дали имат руски инвеститори в този момент - те нямат в този момент. Разпоредил съм пълна проверка - 5 години назад какви инвеститори са идвали. Няма да подпишем с никой, ако имаме най-малките съмнения, заяви Петков в отговор на въпрос на народната представителка от ГЕРБ-СДС Десислава Трифонова за компанията "Джемкорп".

Дали Асен Василев има преведени пари по офшорна сметка, попита още Трифонова, на което Петков отговори с "категорично не".

С радост отбелязахме, че днес присъства министър-председателят, но е редно да уведомите премиера, че неговото присъствие тук не е за цвят, а за да отговаря на поставените въпроси. По отношение на нашия въпрос нямаше отговор. Не стана ясно какво е подписало правителството. Според премиера - писмо. Според Асен Василев този меморандум е подписан, защото американското посолство е завело компанията в Министерския съвет, според американското посолство това не е така. Не стана ясно коя е корпорацията - офшорка ли е или друга? Министър-председателят не е възлагал такава проверка, заяви шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Относно обстоятелството, че Петков е отсъствал миналата седмица, в 44-о Народно събрание нямаше блиц контрол. В 45-о министър-председателят е бил на 9 заседания и е отсъствал от 11. Да се проведе втори контрол като днес, се случва за първи път в историята, заяви председателят на парламента Никола Минчев.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички