Мишо Константинов очаква национално предателство по ключов въпрос

Ако не беше международната обстановка, вече да сме отишли на избори, категоричен е той

Мишо Константинов очаква национално предателство по ключов въпрос | StandartNews.com

Външни фактори засега запазват управляващата четирипартийна коалиция, а най-големият проблем на властта е и ще бъде ветото на България за започване на преговори със Северна Македония за членство в Евросъюза, разкри в интервю за бТВ проф. Михаил Константинов.

„Ако не беше международната обстановка, вече да сме отишли на избори. Докато не се реши въпросът с Украйна, правителството ще се задържи“, прогнозира професорът.

Според него в коалицията има много големи различния, за да продължи да съществува, но е категоричен, че няма да има избори.

По думите му най-голям проблем пред правителството е Македония, „ключов въпрос за България“. Константинов очаква „там да бъде извършено национално предателство“.

Що се отнася до коалиционното споразумение за парите за пътищата, Константинов го определи като „малоумно“.

БСП е загубила 150 000 гласоподаватели от въвеждането на машинния вот и е естествено да иска връщането на хартиените бюлетини, каза Константинов. По думите му машинния вот е виновен изобщо за спадане на изборната активност.

Има място за партия на Стефан Янев в политическия живот при предсрочни избори и той ще вземе гласове и от дясно и от ляво, прогнозира Константинов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай