Мирослав Иванов нов човек. Заговори за съгласие

Кирил Петков може пак да се кандидатира за премиер

Мирослав Иванов нов човек. Заговори за съгласие | StandartNews.com

За диалог и съгласие в Народното събрание заговори и.д. председателя му Мирослав Иванов, към когото често има критики за резкия тон и конфронтационното отношение към депутатите. Трябва да сложим край на езика на омразата, каза Иванов.

Той съобщи, че ПП няма да внася предложение за нов председател на Народното събрание след предсрочното отстраняване на Никола Минчев.

Правителството ще внесе документи в НС в началото на седмицата за оставката след успешния вот на недоверие. Тази оставка няма да се гласува.

Според и. д. председателят на парламента Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател.

„Ами ако не бъде подкрепен, то ще бъде ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят нашите принципи – нулевата толерантност към корупцията“, допълни Мирослав Иванов.

Той няма отговор на въпроса защо се стигна до разрив в отношенията между „Продължаваме промяната“ и президента Румен Радев. Неговият въпрос към Радев е защо никога не похвали правителството за добрите, неща които направи, като осигуряването на газ, след като Русия спря доставките, овладяването на цените на тока за битовите потребители и др.

Иванов призова Радев да бъде обективен в оценката си към кабинета „Петков“.

Мирослав Иванов не е сигурен дали „Продължаваме промяната” е внесла документи в съда за регистрация като партия. „Може би – да, не съм сигурен“, заяви той. Партията беше учредена на 15 април.

Иванов не знае също дали партията има проблем с марката „Продължаваме промяната“, за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

„Това е абсолютно без значение, защото хората познават нашите лица. Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа“, коментира Иванов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай