Петък,

Министърът на туризма оптимист за лятото. Кои гости чакаме?

От: СТАНДАРТ -
331
Министърът на туризма оптимист за лятото. Кои гости чакаме?
A
A
A

Министърът на туризма Христо Проданов е оптимист за летния сезон. Той не смята, че войната в Украйна ще го провали. И очаква същия брой туристи от Германия, Чехия и Полша.

„Аз не съм сапьор, не съм специалист, но съм убеден, че на българското Черноморие няма да срещна мина“, каза Проданов пред бТВ и призова медиите да не тиражират подобни новини, с които биха могли за отблъснат чуждите гости.

„Аз съм умерен оптимист. Мисля, че летният сезон също ще бъде добър, такъв, какъвто беше и зимният сезон, защото зимният сезон беше под знака на COVID отново, но въпреки това бяха взети необходимите мерки, така че зимният сезон наистина е добър, както предвиждахме, така че се надяваме летният да бъде“, каза Проданов.

„14 900 и няколко са бежанците, които са настанени в местата за настаняване, регистрирани в Националния туристически регистър“, каза министърът на туризма.

Проданов се надява, че до май ситуацията с бежанците ще се е успокоила и войната приключила. Ако конфликтът продължава, той очаква, че повечето бежанци ще са започнали работа, а се мислят и различни варианти, един от които е да се говори с хотелиерите от зимните ни курорти да ги приемат.

Що се отнася до искането на хотелиерите за продължаване на COVID мерките за подпомагане на бранша като 60/40, Проданов отбеляза, че това се счита за държавна помощ и за да продължи тя трябва разрешение от ЕС, за което от неговото ведомство са изпратили писмо.


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички