Петък,

Мика Зайкова съобщи остава ли добавката от 50 лв. към пенсиите

От: Редакция -
Мика Зайкова съобщи остава ли добавката от 50 лв. към пенсиите
A
A
A

Никой пенсионер няма да получи по-малко пари от това, което е получавал досега. Добавката от 50 лева остава.

Това заяви Мика Зайкова от "Има такъв народ" в предаването "Още от деня" по БНТ. Зайкова, която участва в преговорите за съставяне на кабинет, смята, че пенсионната система в България е силно дебалансирана. От 2,044 млн. пенсионери 1,5 млн. взимат минималната пенсия, посочи тя.

"Преговорите ми дадоха оптимизъм, защото бяха намерени допирните точки. България повече не може да бъде без правителство. Това е пълен абсурд", посочи Зайкова. Ние бяхме разделили политките, по които трябва да говорим, на краткосрочни – до три месеца, средносрочни – до края на следващата година и дългосрочни - до края на мандата. Аз вярвам, че това правителство ще има 4-годишен мандат, посочи тя.

Според нея бюджетът за догодина трябва да е реален – т.е. да има достатъчно пари по заложените параметри, и ефективен. "Основният приоритет е борбата със сивата икономика. Ако успеем да я свием на ниски нива за четири години, тогава ще има пари за всичко, кеото предвиждаме. Основното е да няма кражби, да няма корупция и да свием сивата икономика", коментира Зайкова.

 

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Още от категорията

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички