Мая Манолова посочи първия голям гаф на правителството

Не разбирам защо лишават пенсионерите от ковид добавките в разгара на кризата

Мая Манолова посочи първия голям гаф на правителството | StandartNews.com

Начинът на преизчисление на пенсиите е първият голям гаф на правителството. "Пенсионерите се оказаха излъгани, че ще получат същите суми като през декември. Преизчислението беше направено незаконно, несправедливо и нечестно. Не разбирам защо лишават пенсионерите от ковид добавките в разгара на кризата. Решиха да спестят от най-бедните и уязвимите", каза в интервю за НоваНюз идерът на "Изправи се.БГ!" Мая Манолова.

По думите й НОИ е изключила от увеличението на пенсиите годините 2017, 2018 и 2019 и така ги е ощетило с около 10% от пенсиите им. "Това са около 30 млн. лв. на месец, точно колкото бонусите, раздадени в НАП преди нова година. БСП трябва да се извини, тя управлява социалния сектор", смята Манолова. И допълни, че това е правителството с най-голямо доверие, но социалното е най-слабото звено.

"Всяко домакинство трябва да бъде защитено от ръста на сметките. Уж са замразени, а са с 20% по-скъпи. Добра мярка би била отпадането на ДДС на основните хранителни продукти. Бюджетът не решава въпросът с неравенствата, а го задълбочава", категорична е Манолова

В друг коментар Мая Манолова каза, че не бива смяната на Висшия съдебен съвет и главния прокурор да бъдат оставяни чак за есента. Относно спекулациите, че тя иска да поеме структура в КПКОНПИ, Манолова отрече. "Създаването на паралелна прокуратура няма да отмени необходимостта от истинска промяна в съдебната система. Грешка е възлагането на прекалено големи очаквания на тази реформа", сподели лидерът на "Изправи се.БГ!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай