Четвъртък,

Мая Манолова посочи първия голям гаф на правителството

От: Рачо рачев, кадър НоваНюз -
2095
Мая Манолова посочи първия голям гаф на правителството
A
A
A

Начинът на преизчисление на пенсиите е първият голям гаф на правителството. "Пенсионерите се оказаха излъгани, че ще получат същите суми като през декември. Преизчислението беше направено незаконно, несправедливо и нечестно. Не разбирам защо лишават пенсионерите от ковид добавките в разгара на кризата. Решиха да спестят от най-бедните и уязвимите", каза в интервю за НоваНюз идерът на "Изправи се.БГ!" Мая Манолова.

По думите й НОИ е изключила от увеличението на пенсиите годините 2017, 2018 и 2019 и така ги е ощетило с около 10% от пенсиите им. "Това са около 30 млн. лв. на месец, точно колкото бонусите, раздадени в НАП преди нова година. БСП трябва да се извини, тя управлява социалния сектор", смята Манолова. И допълни, че това е правителството с най-голямо доверие, но социалното е най-слабото звено.

"Всяко домакинство трябва да бъде защитено от ръста на сметките. Уж са замразени, а са с 20% по-скъпи. Добра мярка би била отпадането на ДДС на основните хранителни продукти. Бюджетът не решава въпросът с неравенствата, а го задълбочава", категорична е Манолова

В друг коментар Мая Манолова каза, че не бива смяната на Висшия съдебен съвет и главния прокурор да бъдат оставяни чак за есента. Относно спекулациите, че тя иска да поеме структура в КПКОНПИ, Манолова отрече. "Създаването на паралелна прокуратура няма да отмени необходимостта от истинска промяна в съдебната система. Грешка е възлагането на прекалено големи очаквания на тази реформа", сподели лидерът на "Изправи се.БГ!".


Всички новини от категория Политика.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички