Марокански граждани проявяват интерес към образованието в България

Марокански граждани проявяват интерес към образованието в България | StandartNews.com

Марокански граждани проявяват интерес към възможностите за образование в България. Това съобщиха от пресслужбата на президентството. И уточниха, че вчера представители на българската общност в Мароко и марокански граждани са се срещнали с вицепрезидента Маргарита Попова. На нея те са поставили въпроси, свързани с възможностите за развитие на културния обмен между двете страни, със законовите изисквания за придобиване на българско гражданство, както и с начините за получаване на образование в България.

„Необходимо е да се оживят бизнес връзките между България и Мароко и прекрасните дипломатически и политически отношения между двете страни да се изпълнят и с икономическо съдържание", обясни Маргарита Попова по време на срещата в Казабланка, Кралство Мароко. Вицепрезидентът заяви, че общите теми между България и кралството, както и отличният интелектуален и професионален потенциал на българската общност в Мароко, също са предпоставки за задълбочаване на двустранните отношения.

Перспективите за разширяване на сътрудничеството между двете държави са много добри, каза Попова след разговорите й разговори с министър-председателя на Мароко и с министри.

Маргарита Попова удостои с плакет почетния консул на България в Казабланка за приноса му в развитието на българо-мароканските отношения. Али Шрайби изрази надежда, че сътрудничеството между двете страни ще се надгаржда занапред, добавиха още от прессекретариата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай