Манолова: Паниката и страхът са най-лошият съветник

Манолова: Паниката и страхът са най-лошият съветник  | StandartNews.com

Гневна съм сещу тези, които са отнели животи. Днес всички сме с Париж. Това заяви омбудсманът Мая Манолова след поднасяне на цветя пред Френскто посолство. Тя отказа да коментира мерките, които е предприела България за опазване на границите си. 
"Не ми се ще в този скръбен момент да говоря за това. Мога да изразя надежда че България ще направи всичко необходимо", каза Манолова. "Според мен паниката и страхът са най-лото в този момент и именно затова призовавам да се вземат всички необходими мерки за недопускане на паника и страх", завърши Манолова.

По-рано днес Манолова изпрати съболезнователен адрес до посланика на Република Франция у нас Н. Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан по повод серията терористични атентати в Париж в нощта на 13 ноември 2015 г., съобщиха от Омбудсман на Република България. „Шокирана съм от жестоките сцени, които се разиграха във френската столица, в страната – символ на свободата и демокрацията. Скърбя и поднасям своите съболезнования на близките на загиналите, пострадалите и на всички френски граждани. Ужасена съм от това зверско посегателство над изконното човешко право – правото на живот. Варварските терористични актове, отнели живота на десетки мирни граждани, трябва да бъдат категорично осъдени от цялата световна общественост. В този тежък момент изразявам солидарност към френския народ и надежда за по-бързо възстановяване на ранените".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай