Манолова заби пирон в кабинета. Съюзява ли се със Стефан Янев

Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, каза лидерът на "Изправи се. БГ"

Манолова заби пирон в кабинета. Съюзява ли се със Стефан Янев | StandartNews.com

Съюзяват ли се Мая Манолова и Стефан Янев? "С екипа на Стефан Янев сме в добра комуникация. Но социалната алтернатива ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим и ще работим заедно, защото гледаме в една посока". Това каза в интервю за БНТ лидерът на "Изправи се. БГ" и бивш депутат Мая Манолова по отношение на бъдещия политически проект на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев.

Манолова коментира арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севдалина Арнаудова. "Резултатите от тези арести на практика започват реанимация на ГЕРБ. Те дадоха възможност на ГЕРБ да мине в контранастъпление. Не знам какво са очаквали от МВР и правителството", заяви още Манолова.

"За съжаление, правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите, които буквално заливат българските граждани. Отсъствие от реалните проблеми на хората - правителството се размина с дневния ред на българското общество", обясни Манолова.

Тя допълни, че ако през следващите дни искането за задържане не бъде подплатено със сериозни доказателства, това ще постави под съмнение действията на МВР и правителството и тяхната способност ефективно да се борят срещу корупцията.

"Те загубиха тежко и информационната война. Ако имаха нови и безспорни доказателства, трябваше да намерят начин да информират обществеността", каза още Манолова.

По отношение на стоте дни на кабинета тя заяви, че оценката не е оптимистична.

"Правителството демонстрира безпомощност по отношение на кризите. 100 дни след старта на това управление те абсолютно неоснователно забавиха темпото за осъществяване на съдебната реформа. Изглежда това е препъникамъкът на коалицията", добави лидерът на "Изправи се.БГ". И описа социалната политика на кабинета като провал.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай