Манолова моли Борисов за помощ

Призовавам премиера Борисов да спаси гражданите от топлофикациите, казва Манолова

Манолова моли Борисов за помощ | StandartNews.com

Цената на природния газ намалява и гражданите ще го усетят по своите сметки. Оказа се обаче, че гражданите засега не са усетили нищо. Дори топлофикациите поискаха драстично увеличение на цената на парното.

Оказва се, че топлофикациите ще работят безлихвено с парите на гражданите чак до месец септември, констатира в интервю за бТВ лидерът на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова.

Става дума за намаление на цената на природния газ с 40% , става дума за надвзети суми от гражданите в размер на 150 млн. лева. Те са вземани от хората от 5 август, обясни Мая Манолова. Според нея няма никакви причини цената на парното да се повишава.

„В тази ситуация се иска увеличение на цената на парното и енергийният министър отказва да се ангажира и да наложи мораториум върху тези сметки. Призовавам премиера Борисов да спаси гражданите от топлофикациите“, каза още Мая Манолова.

Според нея държавата с помощта си превръща хората в длъжници и в клиенти на колекторските фирми.

„Най-уязвимите групи са оставени да се оправят сами. Тук трябва да се кажат добри думи за работата на Оперативния щаб, но с икономическите мерки държавата отчайващо закъснява. Няма никакъв план за изход от кризата. Все някога ще свърши. Ще трябва да знаем дали всички ще сме на социални помощи или отиваме на работа“, коментира Манолова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай