Македонски журналист с грозни думи за Румен Радев и Кирил Петков

Зоран Иванов е сред близките на премиера Зоран Заев

Македонски журналист с грозни думи за Румен Радев и Кирил Петков | StandartNews.com

Зоран Иванов - македонският журналист, който нарече бившия ни министър на външните работи Екатерина Захариева "кучка", определи българския премиер Кирил Петков като тарикат, който иска да измами хората в Република Северна Македония.

Иванов е сред близките на премиера Зоран Заев. На 17 септември в сградата на Министерския съвет в Скопие той ръководи дебата "Пътят до независимостта", който бе под патронажа на Заев, предаде БГНЕС.

"Румен Радев е същият като Додик (президент на Република Сръбска, който иска разпад на Босна и Херцеговина и отрича съществуването на геноцида в Сребреница - бел.ред.). Радев е елементарен, чете се като буквар", написа Зоран Иванов за българския държавен глава.

За премиера Кирил Петков думите му са следните: "Петков е отракан, но прозрачен. С тези комисии смята, че е тарикат, а ние тук пием петрол. Да не си е помислил някой да му приеме комисиите без те да бъдат прецизирани какво конкретно трябва да договорят. В тях задължително трябва да участват международни посредници. Без това условие балканският „харвардец” да продава на някой друг всичките си провинциални трикове за комисиите".

След скандалното писание за Захариева, Заев съобщи, че уволнява Зоран Иванов от поста му в Управителния съвет на държавната информационна агенция МИА, където бе назначен от неговото правителство. Само няколко месеца след това обаче Иванов ръководи форума, посветен за 30-а годишнина от независимостта на РСМ, в сградата на правителството, в присъствието на самия Зоран Заев.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай