Лорер отговори на Радев, каза кой определя външната политика

Закъснели сме с 10 години да инвестираме в тази страна, смята министърът на иновациите

Лорер отговори на Радев, каза кой определя външната политика | StandartNews.com

"Външната политика на България се определя от Министерски съвет".

Това коментира миистърът на иновациите и растежа  Даниел Лорер във връзка с упрека на президента Румен Радев, че посещението на премиера Кирил Петков в Северна Македония е било прибързано".

"Нашите посещения не са прибързани, а много закъснели. Ние намерихме диалога със Северна Македония в точка на замръзване. Замеряхме се с камъни от двете страни на границата и не се разбирахме. Моето посещение се случи по програмата, която изградихме. Председателството беше уговорено дни преди това. Искаме да видим резултати, защото националният интерес на България не е само да сме богата и социална страна, но и да сме заобиколени от такива съседи", посочи Лорер.

Той изтъкна, че правителството определя външната политика на България и работи с Народното събрание.  "Там министър-председателят и министрите ходят почти всеки ден", коментира Лорер.

"Дълговете ни са дългове за наваксване. Закъснели сме с 10 години да инвестираме в тази страна. Това е бюджет за растежа и няма растеж без инвестиции. Парите отиват за инфраструктури, хора и програми", обясни министърът на иновациите във връзка с изтеглянето на нов дълг от кабинета. "Не сме замислили необятно строителство, а наваксващо - такова, което не се е случило в последните 10 години. Ще дадем над милиард за пътища, за да може и общините да имат нормални пътища", заяви още Лорер.

 "Никой в България не е забравен, нито битовите потребители, нито небитовите. На всяко заседание мислим как да оправим тази криза. Специално за общините всички знаем, че изразходването на средства не е оптимално и за нас е много важно да разберат, че разходването на средства ще стане с контрол и никой няма да остане с незагасени лампи", каза министърът на иновациите и растежа по темата с режима на тока в редица общини. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай