Вторник,

Лидерът на СДС каза защо остават в коалиция с ГЕРБ

От: Рачо Рачев, кадър НоваНюз -
Лидерът на СДС каза защо остават в коалиция с ГЕРБ
A
A
A

"В коалиция с ГЕРБ сме и ще продължим да бъдем в коалиция с тях. Това трябва да е ясно на всички наши членове и симпатизанти”, заяви пред НоваНюз лидерът на СДС Румен Христов.

"Не виждам обезличаване на СДС с друга дясна формация, която е член на ЕНП, каквато е ГЕРБ, още повече, че сега вдясно останахме само ГЕРБ и СДС. Смятам, че трябва да доразвием образа на дясно консервативната формация ГЕРБ-СДС и от това България само ще спечели", категоричен бе Христов.

„Имаше призиви от Бургас, както и от други колеги да се явим на изборите самостоятелно. Гласовете, които ние кумулираме обаче, не стигат за прескачане на бариерата и няма смисъл да губим тези около 90 000 гласа, които кумулираме като преметнем през преференции. Не виждам нищо лошо, че сме заедно и то още повече, че за всички избори имаме решение на Националния съвет, т.е. то е взето от колективен орган”, каза още той.

И добави: „На трите последни национални съвета ние приемахме решението за явяване с ГЕРБ почти единодушно”.

Христов коментира и това каква ще бъде ролята на коалицията в предстоящия парламент. „Ще бъдем конструктивна опозиция. Има много неща, които биха могли да бъдат подкрепени от нас, но ще бъдем и тежка опозиция от гледна точка на това, което се обещава и което като обещания според мен ще бъде трудно изпълнено”, посочи Румен Христов.

Тагове:

Коментари

Сортирай по: Новите първо

Валутни курсове

По курса на БНБ
Валута Лева (BGN) Обратен курс за 1 лев
CHF 1.70725 0.585737
GBP 2.24388 0.445657
USD 1.71204 0.584099
Виж всички